29 - Min ambitioner

MEN TJA!  nu tar vi de lugnt :)  CARPE DIEM! eller nåt :)  nejmen, framtiden ser väl rätt mörk ut för ja tittar inte så mycke dit :) hihi! sååå...näe just nu ser det ut som att "gud får visa mig vägen" eller nåt...

oj va djupt alltså! (:  shit pomfritt!



Men du, idag....klev ja upp typ....2....ja va vaken innan men, ja somna i soffan inatt så ja kunde ju ba sträcka på mig å kika på Rädda Willy 3 ;p  (Y) tömmen upp! åsså åt vi på pizzan...igen :O  daaamn! men ja åt kyllingsallad :] peace!
sen hade vi fotbollsträning ;o O-M-G säger jag bara! ja sprang arslet av mig i 1,5 timme...med skor som inte hade de minsta fäste....de va som bambi på hal is :)   hoho, rätt kul!

Men nuuuu...är jag supersugen på en billys pizza för sallad va ingen ordentlig middag - Nej! så jag ska smyga mig in i Lauras kök och ba tryck i mig en :) BRB!



ja hade ingen fotbollsbild.... men ja hade en sån här :)
ÄLSKA VINTER!!!!!  flåt..

28 - det här saknar jag

de är ju lite ohyfsat att säga att jag har allt, att jag inte saknar nåt! MeeeeN, utan att bli allt för blödig måste jag ändå säga att det jag saknar just nu är en person som man kan kramas med och bara rå om. Jag hatar att vara ensam och skulle aldrig tacka nej till lite sällskap :)   ...men detdär lilla extra när man bara, mmh.. jaa de flesta förstår nog vad jag menar :)   det skulle passa utmärkt just nu!


übrigens, de ha väl varit en helt vanlig jul :)  sådan då man inte spenderar mycket tid framför datorn!
mennee... jag ska inte räkna upp mina julklappar, trots att dom va bra så är de inte mycket att skryta om :) så jag nöjer mig med att säga att jag iallafall fick några ;p

ca 1 år sedan..

tur man ha en snäll pappa (a)

26 - mina rädslor

japp,  23, 24 och 25 åker i soptunnan! dom orkar jag inte skriva nåt om :)
eftersom de ändå har varit jul och så, hoppas jag att ingen har varit inne på internet...likaväl inte besökt den här skithålan :) hoho

anyhhoo, då till mina rädslor... he he rätt lätta att plocka ut om man säger så :)
1. Ormar
Jag har i nåt inlägg tidigare förklarat varför jag är livrädd för ormar... helt enkelt...jag är LIVRÄDD! det går inte ens att titta på en bild utan att hela jag ryser. Den som vågar sig på att skrämma mig med en låtsas orm...ja jag är liten men...vänta bara så ska du få se på vrede!
2. Falla
Alltså big no-no till frittfall! Jag är inte rädd för höjder, bara den biten när man faller! Den känslan är så hemsk...att det inte går att förklara... efter ett tag blir det en skön känsla, tex om man åker Batman eller nåt liknande... men innan dess är det olidligt!
3. Bli skrämd
Jag är otroligt lättskrämd...jag är inte rädd för mörkret, utan mer vad som gömmer sig bakom det! Man kan stå bakom mig och säga bu, och jag flyger upp i taket! ....mer eller mindre...  Så ja.. jag får väl en hjärtattack lite då och då kan man säga :)

annars... kan jag väl inte komma på nåt annat som skulle göra mig rädd... möjligtvis nå små saker här och där menne.. man är ju bara människa ;p

20 - Den här månaden

....vadå den här månaden? :O
jadu det är December... Den här månaden har;
* 4 av mina kompisar fyllt år, + min syster och min mamma....
* jag har kämpat på i skolan men kommit efter otroligt mycket...
* Jag sålt flera möbler i lägenheten och fått in nytt (tv, soffa bla)
* jag har varit i åsele och kikat på lucia
* skrivit den här jäkla listan som börjar gå mig på nerverna!!

Men hallå.. jag har väl gjort massa i december månad som jag inte orkar berätta om!!! jag säger såhär; Varsågod, titta i mitt december register och se vad du kan hittaa!!  förrr... jag har varken ork eller lust att skriva om allting :) Av den enkla anledningen att jag kommer inte ihåg vad jag har gjort :)



Luciafirande
Emma & Emilia - Happy New Year



alltsåå förlåt men jag måste bara berätta hur otroligt sugen jag är på leverpastej just nu :p
eller typ....nåt annat gott :)    typ julmust och en fet macka med leverpastej!! ojojoj, jag skulle typ döda för nåt sånt just nu ;p   hohoho!

Shit, fatta att de är 3 jävla dagar till jul ;O de är typ inte ens kuL! fast jo de är de :)  mindre kul är dock att jag inte köpt en enda julklapp men de va ju en annan femma ;p
meeen,, annorledes...är jag pissnödig! brb!

19 - Detta ångrar jag

....HA vart ska jag börja?? nejmen..totally honest nu då!
utan att bli allt för känslomässig och sådant ska jag väl bara rensa mitt hjärta och sinne först....[progress]
okeej.. 

Jag ska säga några kloka ord här; Se det från den ljusa sidan!
jag hatar det uttrycket men gatt ba skriva de ändå :) nej men sanningen är den att jag har gjort ofantligt många misstag i mitt som jag ibland önskar att jag inte hade gjort. Det man däremot kan säga är väl att man lär sig av sina misstag! (det är då den ljusa sidan man ska titta på) Sant faktiskt! Jag menar, hur ska man veta att man gör rätt...om man aldrig har gjort fel? Det är lixom helt omöjligt! 
Vi har en tavla på badrummet uppe som förklarar det där så himla bra men jag minns ju icket vad som stod! jag får nog återkomma till det.... meen, som sagt :) 

Efter att ha tänkt en stund här så kan jag garanterat säga att, jag bara han hitta en enda sak som jag ångrar! Verkligen ångrar! Just då kändes det ju såklart rätt, men det blev så fel och det blev så många missförstånd och jag önskar verkligen, från botten av mitt hjärta, att jag kunde vrida tillbaka tiden och göra om just detta tillfälle. 

För att inte dra till mig alltför många blickar eller arga människor :S så ska jag väl kort och gott förklara att jag gjorde slut med min "första kärlek" om man nu säger så...pga kalla fötter! Det blev lixom lite eva & adam, folk började förvänta sig att vi satt ihop och det blev för jobbigt för mig. Så jag gjorde slut med honom... Tack vare ett stort och totalt misstag trodde han dock att jag var tillsammans med honom av helt andra anledningar, att utnyttja han helt enkelt, (VILKET INTE VAR FALLET btw)...och vi skiljdes som ovänner :S  

Vi har aldrig kunnat prata ut om det här så därför är det något som har varit jättejobbigt. Jag skulle vilja förklara hur det egentligen gick till och be om ursäkt för att jag betedde mig som en f***a, för det gjorde jag!!!! det vet jag. Men vad var vi...? 13 år?  jag visste ingenting då :S  
Om jag visste då, vad jag vet nu, så hade det aldrig skett. Jag önskar, av allt i hela världen att jag kunde ta tillbaka detta... det kan jag dock inte :/ förlåt förlåt förlåt osv. igen! Jag hoppas att du en dag kan förlåta mig!



förlåt!

18 - Min favorit födelsedag

HA! lättaste hitils :)   det är ju utan tvekan min 18 års fest!! det finns absolut inget tvivel!! ;)
Det började med att jag tog med mig mina underbaraste Lina Ester Vanja och Amy till Åsele! dom hjälpte till att ställa i ordning på kaffestugan och det blev superfint :)  Sen när alla mina fina kära vänner började anlända så hälsade jag alla välkomna med lite pommac och sen åt vi lite... lekte lite och ja.... gjorde lite allt möjligt :)

Det var kanske den bästa kvällen i mitt liv och jag har många roliga och underbara bilder och filmer därifrån :) dom ligger däremot på min externa hårddisk som jag var dum nog att lämna i umeå...meeen, de ska nog ordna sig :)  Jag hittade en film på Videofy.me där mina kära vänner sjunger en fin liten sång :)
LYSSNA OCH NJUT!!!


17 - Mitt favoritminne

ojjj...hmmm... favorit är ju som sagt rätt svårt att plocka ut eftersom man har gjort så otroligt många saker i sitt liv...(snart 19 långa år kan jag bara tillägga) ..meeeeeen om jag måste välja ett....

GYMNASIETIDEN
det är den mest underbara tiden i hela mitt liv! Grundskolan var okej. men jag har aldrig mött så underbara människor - någonsin! jag trodde att jag hade det så bra man kunde... men dom här (snart) 3 åren går inte ens att beskriva med ord <3    jag kikade in på vanjas blogg och såg att hon hade lagt ut flera bilder från våra år tillsammans :)  så jag tänkte lägga upp några och beskriva dom lite :)


på bilden  <<-- Lisa  Jag  Emelie -->>   (lägg märke till min guldlugg)

Frida världensbästa Nilsson fyllde 18 år så vi åkte dit och firade henne! (superkul) Jag var dock chaufför så jag fick skratta åt alla andra söta flickor som va jättefulla :) Vi gjorde en tipsrunda som va skitrolig. Frågorna kunde vara; Vem är sötast, vem har mest mens, vem har störst, vem har längst? Sen skulle man kryssa ett namn. När vi sedan kom in så var det en tävling för varje fråga där det då skulle komma fram vem som hade rätt på frågan :)
När den här bilden togs så gjorde vi leken Vem är sötast! och jaa...ni ser ju vem som vinner!! JAG ;) mhmm!!! jag vann faktiskt hela grejen med hela 5 rätt ;p  och vann 3st Kinderägg!!! Den kvällen var UNDERBAR!


på bilden <<-- Vanja(kenicke), Frida(Sandy), Jag(Rizzo), Lina(Danny) -->>  Grease!

När vi gick i ettan och nyss hade börjat lära känna alla så blev vi erbjudna att följa med på maskerad party i Hörnefors. Och i ettan så tyckte lina och vanja att de va jättekul att klä ut sig så dom gick med på det direkt ;) och, ja vi kom ju fram till att vi va ett riktigt bra Grease team så vi körde på det temat ;) Vi blev rätt så lagom fulla!! Lina hookade en brandman och Vanja fick därefter en pojkvän såå, man kan väl säga att kvällen var lyckad ;) (om jag ska va ärlig minns jag inte mycket från den kvällen meeen...de va jobbigt att åka hem dagen efter iallafall ;))


Jag och Vanja med såpbubblor

Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte vart dethär kortet är taget....eller ja det är hemma i min lägenhet..men alltså jag vet inte när och hur eller varför (a) men vi va väldigt fina iallafalll och vi bblåste såpbubblor :)
meeen...Vanja? du kanske vet?   fyll gärna ut mina luckor här :)   lär ju ska vara i somras för jag har nog ett Umelagun band runt armen ;)  och vanja har mörkt blondt hår men ingen lugg :)


hahahaha,. jag i täten, sen vanja, ester, amy och john sist!

Ja alltså....jag såg den här bilden och bara skrattade!! HAHAHAHAHAHAHA typ det näst värsta jag varit med om :) vi fick alltså veta att vi skulle cykla en bit bortanför travbanan och sedan gå "en liten bit" till där vi skulle laga mat...aahh men nää ni glömde bara en detalj; det var långt och vi skulle upp på ett jävla berg!!  inte att leka med! Dessutom hade jag typ punka på cykel fanskapet så jag jobbade dubbelt så hårt som mina kamrater :S  världsproblem - javet!! Jag bar iallafall med mig den där grillen hela vägen upp och vi lagade SUPERB mat ;) hoho!  SNÄLLA, lägg märke till mitt superfina "gula" hår som jag i ett desperat försök till att få en spännande kväll blonderade håret och det slutade....ILLA!! hahahah så himla kul :)



på bilden,  jag och lisa i krigarställning :)

Man kan ju tro - av bilden - att vi gjorde nån suuperkonstig sumobrottar lek här - men nej! Helt enkelt tvärtom leken! :)  Amy <-- som man ser  lite av till vänster <<--- sa ett påstående tex "solen är gul". Då skulle vi svara NEJ! (för den är ju gul, men vi ska låtsas att den inte är deet......ni fattar?)  Iallafall så... jag och lisa va först ut! Och jag är bara sådär en aning tävlingsinriktad så jag övertaggade i princip!! Höll på vinna....en gång...men då fuskade andra laget :(  inte ok!!   ANYHOO kvällen var totallly awesome. 17 december är ett datum att minnas kan jag lova!! FESTER & AMYBOYS FÖDELSEDAGSFEST!!! den ägde, människorna ägde.....jag ägde ut migsjälv! askul :) 


nuuu....nightynight!! ...oh damn, too late..early...for that!!

P.S. jag tappade ett av mina hjärtörhängen (julkulor) på Corona :S  RIP!! d.S

Vad heende???



Mjaaa det hopp jag hade om en slapp vårtermin är lite splittrat men....samtidigt är det rätt gött ;)
sista biten kvar bara ;)


SNART ÄR TIDEN INNEEE!!!

hon e en prinsessa, en prinsessa, en prinsessa

Gudskeligen va irriterad man blir när man tittar på dagens barnprogram och inser att en gammal amiral i barnprogrammet Lilla Prinsessan har samma röst som Babars pappa. Och när det byter program (vet ej vad) så hör jag att ett får har samma röst som Lilla My!  Det är ju bra att de fortfarande har jobb men jag tycker synd om dom som måste göra så dåliga program :(


"everything happens for a reason"

1. är du kär? - Nej
2. har du snusat? - Testat - ja
3. har du fimpat en cigg på nån annan? - Av misstag
4. har du legat i sängen brevid en kille? - Japp
5. har du blivit dumpad? - Nej
6. har du blivit slagen allvarligt? - Nej
7. tar du droger? - NOWAY
9. har du pussat en tjej? - joovars
10. hatar du någon? -  JA det gör jag.
11. älskar du någon? - Joda flera stycken
12. har några av dina vänner svikit dig? - Inte mina vänner längre...men ja
13. har du djur? - Pixxie och Disse :)
14. har du legat brevid en tjej i sängen? - Jadå
16. gillar du orange? - Nää tycker de påminner om brun-utan-sol-tjejer
18. har du nån sjukdom? - Njaae, är allergisk mot saker bara
19. har du skämt ut dej för den du gillar? - Det har jag säkert gjort nångång!
20. har du en gris? - VILL HA!
21. har du en plattång? - Ja
22. har du en bror? - Ja
23. har du sjukt bra humor? - Alltså, jag tycker ju att den är bra men...vette tusan vad andra tycker!
24. är du brunett? - Ja (färgade nyss tack och lov)
25. gillar du att stå i duschen flera timmar? - Underbart!
26. röker du? - händer mycket sällan
27. har du en hund? - ja, två
28. har du skilda föräldrar? - nejsan
29. har du gått på simskola? - jasan
30. har du sagt bög till en kille? - Ja.
31. har du sagt fitta till en tjej? - Nej
32. har du fuskat? - Ja.
33. har du en teve på ditt rum? - Ja. (i lägenheten)
34. har du lunar? - HAHA jaa!
35. har du MSN? - jajamänsan, vill du adda eller?
36. har du en syster? - 4e stychna
37. har du bruna ögon? - Ja
38. gillar du att fota? - JA
39. har du sett dig själv brinna? - Nääee bara känt lukten
40. hjälper du dina vänner? - Så gott jag kan
41. gillar du tacos? - JA!
42. tycker du att du är söt? - Nej
43. har du dansat? - Ja.
44. har du spelat fotboll? - Jaaa, väldigt länge
45. tror du på äkta kärlek vid första ögonkastet? - Nej.
46. kan du stå framför spegeln i timmar om du bara får? - Haha, vill inte!
47. har du ätit sniglar? - Nej.
48. äger du en locktång? - Ja.
49. gillar du att tugga tuggummi? -  Njaa, mjoo, ja kanske.
50. borstar du tänderna varje morron och kväll? - Ja. 
51. gillar du kläder? - Ja, men de är rätt skönt att va naken oxå!
52. hatar du falska vänner? - Ja det har jag. 
53. gillar du räkna matte? - Ibland..
54. älskar du någon nu? - Mamma och pappa?
55: har du gråtit inför en vän? - alldeles för många gånger
56. kan du sjunga? - [ingen kommentar]
57. har du sett nån död? - Ja
58. säger du vad du vill? - Ja. (med reservation)
59. svär du mycket? - Mjoo rätt så
60. vad är ditt hela namn? - Fanny Elvira [beep] Johansson
61. kan du tala spanska? - Nej.
62. är du kortare än 1.60 -  HAHAHAHAHA jaaa :(
63. älskar du sommaren? - JA!
64. älskar du vintern? - JA!
65. har du mer än 6 par skor? -  Har jag säkert!
66. brukar du sjunga när du är i duschen? - Ja.
67. har du hoppat ut ifrån ett fönster? - Aa.
68. har du mer än 3 par mjukisbyxor? - Ja.
69. gillar du att städa? - Iblaaand.
70. gillar du att sova länge? - JAAAAAAAAAA!
71. har du vart med om en olycka? - Typ kissolycka när ja va liten eller nåt!
72. är du förvirrad? - Nej.
73. har du mer än 6 par byxor? - Ja.
74. har du förlorat en vän? - Ja, dock inte dött!
75. gillar du att shoppa? - Ibland.
76. har du varit i paris? - Japp, Disneyland äger!
77. gillar du ormar? - NEJ NEJ OCH NEJ!
78. klarar du dig själv? - Ja. oftast!
79. har du lagat mat? - Ja..
80. är du klantig? - Nja, brukar klara mig rätt bra!
81. har du foppatoffler? - Ja två par!
82. har du mer än 20 låtar på din data? - Nej, spotify (L)
83. sminkar du dig innan skolan? - När jag har tid...
84. har du träffat en kändis? - Ja.
85. har du mer än 7 par nagelack? - Ja.
86. har du busringt? - För många gånger.
87. har du skällt på din bror? - Jaaa. (men han tog det nog inte så seriöst)
88. har du en vän som skiter i dig? -  Det känns så men, vad vet jag?
89. har du velat göra saker men vågar inte? - Ja. 
90. sover du med nått gosedjur? - Ja! Björne Hjördis och Grisen :)  aahh.. grodan oxå då!
91. har du åkt nånstans utan att du får? - Jaa
92. vill du bara bort ibland? - Ja.
93. har du tältat? - Ja haha.
94. har du bränt dig? - Ja...
95. har du lekt med levande ljus ? - Ja.
96. har du lekt anden i glaset? - jaaa... 
97. skäms du ibland? - Ibland.
98. bor du i skåne? - NEJ, jag är med i gruppen Gräv bort skåne och ge det till danmark!
99. gillar du hip hop/rap musik? -  njaa sådär
100. är du på sista frågan nu? - Nej.
101. är du singel? - JAAA
102. har du åkt flygplan nån gång? - Allt för många gånger! and i like it
103. har du kul just nu? - mweeh
104. är du blyg? - Nej inte så värst.
105. har du svarat ärligt på alla frågor? - Ja.
106. vad har du ätit idag? - Jag åt en portion ris och kycklinggryta på skolan!
107. har du cam? - Nejss
108. vilken film såg du senast? - Polisskolan 3: Back in Training
109. och med vem var det? - mig själv!
110. brukar du lita på folk? - Ja oftast
111. har du blivit sviken? - Har väl hänt.
112. vad är din största önskan nu? - Vågar jaag inte säga
113. vem saknar du? - saknar.. snarare längtar.....(shhh..)
114. vem vill du ringa just nu? - (han)
115. och varför? - För det hade varit kul att prata 
116. hur ofta sitter du vid datorn - Varje dag
117. vad har du gjort idag? - Massor!
118. vad var det senaste du köpte? - En coca cola!
119. när var det? - Idag, cirkus 15.30
120. vilken affär var det? - Coop Konsum i MVG Gallerian
121. hur mycket pengar spenderar du på kläder i månaden? - typ...0kr
122. är utseende viktigt för dig? - Ja.
123. har du någon vän du litar på till 100%? - Ja, det har jag
124. när var du i skolan sist? - Igår
125. är du blond? - nejj
126. vill du vara blond? - Neejj jag är smart
127. vad ser du fram emot? - FREDAAAG!
128. har du smink just nu? - Ja
129. vad har du för kläder just nu? - sockar, långkalsonger, byxor, linne, tjocktröja, halsduk och morgonrock!
130. vart sitter du just nu? - I soffan
131. om du kollar till höger, vad ser du? - Skolbok, bankdosa och ett glas m.m.
132. vad vill du ha just nu? - Coca Cola
133. gillar du simpsons? - ibland
134. har du blogg?  jaaa
135. favorit färg på kläder? - Svart funkar ju alltid men......alla färger
är bäst!
136. senaste låt du lyssna på? - Eminem/Rihanna - Love the way you lie
137. när grät du senast?  - I....lördags
138. och varför? - Jag vaknade upp ur en hemskt dröm
139. har du slagit en kille mellan benen på allvar? - HAHA, jaa min käre brooor!
140. förtjänade han det? - Säkert inte, men jag förtjänade allt stryk jag fick efteråt!
141. ett datum du alltid kommer minnas? -  ?
142. varför just de datumet? -  ?
143. när fyller du år? - 24 Januari
144. hur mycket pengar har du nu? - Mucket!
145. vart får du pengar ifrån? - Studiebidrag
146. är du bortskämd? - Mina syskon säger det...
147. vill du ha barn? - Ja, två....men inte än :O  huvva
148. är du oskuld? - Nej.
149. vad hade du för skor idag? -  Mina Fred Perry
150. vad heter du på bilddagboken? -  Sweetp
151. något du vill göra just nu? - knäcka ryggen
152. bråkar du och din mamma? - Hmm...tror aldrig vi har gjort det faktiskt
153. älskar du din mamma? - Hur mycket som helst.
154. vem är 6e online på msn just nu? - Martina [inte vid datorn]
155. hur många är online på msn? - 10 st
156. hur många är offline? - Alldeles för många för att orka räkna...
157. när går du upp när du ska till skolan? - 7.50
158. när börjar du skolan på morgonen? - 8.20
159. har du fått något mvg? - I år eller sammanlagt?
160. har du fått något vg? -  En hel del
161. har du fått något g? - något enstaka
162. har du fått något ig? - Nej
163. har du legat på sjukhus? - jaa, men de va inte jag som va sjuk
164. varför? -  min bror var inlagd
165. hur mår du just nu? - Jag har ont i huvet
166. älskar du din familj? - Hela tiden.
167. hur ofta duschar du? - Varannan dag
168. rakar du benen? - Ja.
169. en person du saknar - jag saknar ingen för tillfället
170. en person du skulle kunna göra allt för - Finns några. 
171. chattar du med ngn just nu? - jaaa
172. vem? - Denniizz
173. vad pratar ni om? - Om att det är kul att försova sig
174. när fick du en kram senast - Idag!
175. och av vem? - Lina
176. vad föredrar du, smsa eller ringa? - Både och.
177. hur många smsar du med nu? - 0.
178. vad är klockan just nu? - 02.39
179. är du mörkrädd? - Nej
180. har du varit på lisberg i år? - Nej.
181. beskriv dig själv med tre ord - Glad, utåtriktad, blyg
182. är du allergisk mot något? - Ja
183. tar du mediciner mot något? - Nej.
184. vad har du för mobil? - Sony Eriksson
185. brukar du dricka alkohol? -  jappjapp
186. dricker du för det är gott, eller för grupptrycket ? - För att det är kul
187. hur många hus har du bott i? - 2 hyreshus och 2 villor
188. vad har du för färger i ditt rum? - Meeen Många!
189. när ska du sova? - Nevaaahh?
190. har du haft utegångsförbud - Näe, jag hade ändå ingenstans att ta vägen...2,5 mil till närmaste människa.
191. ångrar du något i ditt liv? - Både ja och nej!!
192. var du en sprucken kondom? - Tror inte de men, ja tror inte att dom skulle berätta om de va så :)
193. älskar dina föräldrar dig? - Det tror jag nog
194. har socialen lagt sig i ditt liv? - Nej inte alls
195. vad är det för år? - 2010
196. vad är det för månad? - december
197. anser du dig själv som smart? - Ja
198. vad brukar folk kalla dig? - Kortis eller lilla gumman
199. är du en bitch? - Nej, bara ibland!
200. sista frågan, hur gammal är du ? - 18


16 - Min första kyss

okeeej, hur skall man tolka detta?   mjaa... puss det brukar ju vara mun mot mun... kyss är det väl lite tungor inblandade? om jag inte har helt fel?  berätta om jag har fel, isf ändrar jag :)
Iallafall... en första puss är ju som rätt svår att definiera eftersom man lekte pussleken 100 gånger på dagis. Meeen, min första kyss minns jag mycket väl. Min syster Laura bodde i hyreshuset ovanför Handelbanken i Åsele och jag skulle sova över där för första gången. Jag var då ihop med Micke så vi tyckte att det vore himla trevligt om han också kunde få sova där. Först fick han inte för Laura, sen fick han inte för sin mamma men...tillslut så kom han iallafall. (Kanske ska tillägga att vi här var...8-9 år gamla). Vi skulle sova i hennes soffa och det var jättenervöst. När vi skulle sova så låg vi och pratade jättelänge och sen kom väl en liten puss här och där. Sen skulle han visa hur man pussades med tungan så då gjorde jag bara som han sa. Min kommentar efteråt vad; du smakar jordgubb! (fråga mig inte varför jag minns det men, det är något jag bara minns helt enkelt)  

hihhi

jaa det var den berättelsen :)

15 - Mina drömmar

mjaha, än en gång är det ju dessa fina rubriker... nu man man ju fråga sig själv... mina framtidsdrömmar...eller drömmar jag har under natten??... 
eftersom att det inte står framtidsdrömmar så väljer jag den senare :) mycke roligare tycker jag!!
just nu är klockan halv 1 så jag ska snart gå och lägga mig och förhoppningsvis minnas vad jag har drömt :)

och nej de gjorde jag tyvärr inte ;p  meen jag kan berätta en annan dröm som har återkommit år efter år och ser i princip likadan ut varje gång.... det började när jag var 6år...
[bakgrundsfakta]
När jag var ca 6 år skulle jag cykla och låna mjöl av Gunken. Halvvägs dit ser jag en svart rulle som ligger på vänster sida om vägen. när jag kommer lite närmare så märker jag att det är en orm..
Jag kastar cykeln i diket och springer hem i tårar! Jag grät i timmar och är sedan den dagen dödligt rädd för ormar!

[drömmen]
till drömmen då...det började med att jag drömde att ormar kröp upp i sängen, men sedan eskalerade drömmen till att jag vaknade upp i sovrummet (i drömmen) och plankorna i golvet började falla ner, långt där nere såg man bara lava. in kommer en gubbe, (blont hår, svart cape med rött innertyg) runt sin hals bär han en stor jävla äcklig orm som väser. När jag börjar se mig omkring så ser jag att han har hängt upp hela min familj i ormar. (på något sätt sitter de fast i väggen med ormar runt omkring sig). Han ställer sig vid fotändan av sängen och gör nånting med fingrarna, helt plötsligt dyker det upp miljontals små ormar som kryper upp emot mig... när de kommer tillräckligt nära så vaknar jag av att jag har krupit ihop, sittandes så långt in som möjligt, hyperventilerande och tokgrinar.

Ja- detta händer även idag. Dock har just det med ormarna (äntligen!) börjar försvinna men istället byts de ut mot andra saker jag är rädd för såå.. jaa inte så trevliga drömmer dvs!



Ja men de där ja! så var den avklarad!
Dagens spenderades förmiddan på skolan men efter lunchen gick jag inte på matten eftersom jag ändå inte förstår nånting...jag vet jag har prov imorrn men jag orkar inte!!
Så jag och lina drog på stan kikade runt lite, gick varv efter varv, sen tog vi bussen upp på haga, gick tillbaka till stan, gick på banken, cyklade hem!

2 spännande saker väntar till imorgon!
vi ska inte avslöja nåt meeeeeN, spännande kommer det bli ;)  wohoo


14 - Vad hade jag på mig idag?

jahapp....dålig fantasi då eftersom den här va i helgen oxååå... sanningen ska fram att jag glömde min kamera i åsele! men bara därför tänkte jag vara snäll och ta ett kort med mobilen !! hohoho


jag har mest gått runt i min dundersköna jacka och mina "jeans" om man nu kallar dom såå.. byxor hur som helst :) ....jag har tagit kort med mobilen men då märker jag ju att jag inte alls hittar kabeln som man kopplar mellan mobilen och dator...sååå.. jag ska kika om jag har en bild på kläderna jag hade idag....

hmm... ....jaa min Bellows tröja iallafall...under den hade jag väl ett linne och min I <3 RIXFM tröja = gillart!!  ett part långkalsonger och byxorna... sportsockar och tjocksockar SÅKLART ;)



Idag gjorde vi klart vår Nyhets film som blev riktigt jävla awesome :)  ni kanske har turen att se den senare??!! hmm..vem vet! iallafall så satt vi i 4,5 timme i hopp om att försöka bränna ner den på en skiva...men helvetes jävla skoldatorerna är ju segare än morsans knäck!!! såå.. de gick dåligt alltså.  Jag hoppade över madrass åkningen:(  väldigt tråkigt! meen, aja! 

Efter skolan drog jag lina vanja och saga till stadshuset för att vara med i Balkomitteén, vi va 6 pers såå...inte så många :) så om nån känner sig manad får ni gärna haka på! Nästa möte är den 20 januari :) Dock inga fler från Östra Gymnasiet! Vi vill vara representerade från alla skolor såå vi kan inte vara fler därifrån ;p

Sen gick jag och saga vidare till stan, Saga lyckades hitta ett par skor (yeeey henne)! Jag lyckades äntligen köpa ett par hörlurar (129:-  yeey mig), och dessutom ta hål i örat...(yeey)...fast det var mer en spontangrej som jag gjorde för kul skull :) aja! tjolahopps!



13 - Den här veckan



ja det här är veckans schema! det kommer bli att lägga sig i tid och kliva upp tidigt för att hänga med :)
men det gillas att det är sista veckan innan jullovet :)   jag går egentligen tisdag v.51 också men inte orkar jag åka tillbaka hit för en dag :s



13 december = Lucia!
I fredags var jag på Åseles Lucia och som alltid var alla superfina och superduktiga :)
jag har 11 kort därifrån så om det är någon som vill ha dom är det bara att kontakta mig; [email protected]

12 - I min handväska...

....skämtar dom eller?
Jo nog äger jag handväskor...men inte fasen använder jag dom ;o
ska jag då visa vad som finns i dom jag inte använder så blir det ju = ingenting!
vad ska jag då visa...???  hm....

nääe då har jag nog inget att visa såå... jaa jag får väl visa ett kort hemifrån då :)

Höjden av uttråkning

Jag och mamma är barnvakt till Mia eftersom Susanne och Tobias skulle på Folkan och se på Ebenholt Slappers! 
Helt ok.....föruuutooom att de har tysk satellit tv så ALLA program är på tyska :( jag lyckades hitta MTV, men självklart är alla program på tyska :(
Det jag har att förlita mig på är internet, men självklart är alla vettiga människor ute och gör nåt kul.....så då finns det bara en utväg - SPEL! och jag tänker inte ge mig i kast på typ CS eller nåt, alldeles för komplicerat för mig....så de blir Facebook spel!!!  Jag insåg att jag inte har varit inne på FarmVille på typ EVIGHETER...så jag skulle kika in.... KUL att jag är på level 24 medan några av mina grannar är på 81 ;)  hahahaha!
Jaja, jag gav upp FarmVille för längesen så, de blir ett kärt återseende på kort visit :)

nämen...om nån har tråkigt....slå en pling eller ett sms på 0702129016  eller skriv på msn [email protected]!  jag gör vad som helst för lite sällskap just nu :/ 



"For Narnia, and for Aslan!"


yo peepz! 
dagen har spenderats i långkalsongerx2, mjukisbyxor, linne, underställ, t-shirt, tjocktröja, filt, morgonrock sockar, tjocksockar, tofflor, mössa och pläd!!  OCH JA - JAG FRYSER FORTFARANDE!!!   NEJ - JAG ÄR INTE SJUK!!!
tyvärr är mina föräldrar några varmblodiga människor som vägrar inse att det är kallt här inne! 
det är just nu 20.1 grader här inne = KALLT!!  och ute är det -27.4 = JÄTTEKALLT!  Vilket betyder att 20.1 känns mycket kallare eftersom det drar från precis alla fönster!!  not ok!
så om någon tycker att jag verka fjäsket så kan ni ju ta er hit å känna på kylan!!! varsegod!!!

11 - Mina syskon (varning för mycket text!)

Okej, jag har som sagt 5 syskon, så det är väl lika bra att börja med den äldsta och avsluta med den yngsta ;p
Jag ska också tillägga att jag INTE har några helsyskon, jag delar alltså bara en förälder med mina syskon, fast olika då:)   ja, det brukar klarna upp i slutet!

Therese Bohman (Johansson),
fyllde 31 år den 20 februari! Hon är uppväxt i Åsele och Övik men bodde mestadels med sin mamma Ulla i Övik eftersom min pappa, Bert-Åke, skiljde sig från henne och stannade i Åsele. Jag har inte så många minnen av henne. Det första minnet jag har av henne är någon gång kring 12 års ålder då jag hälsade på henne för första gången i Härnösand där hon även bor idag. Jag har nog träffat henne, kanske knappt 10 ggr (vad jag minns). Hon gifte sig med sin nuvarande man Jörgen i somras då hon fick veta att hon var gravid.
Hon har nyss fått sitt första barn, Henry, som tyvärr ligger på sjukhus just nu efter en hjärttransplantation. Operationen gick bra så nu hoppas vi att allt slutar lyckligt! [det är ungefär allt jag vet om henne]


Anna Laura Isabelle Garcia (Axelsson),
fyllde 31 år den 11 september! Hon är född i Spanien och har även en spansk pappa, Fransisco (?om jag inte minns fel?). Vid ca 5-6 ålder så flyttade hon till Umeå med min mamma Kerstin och bodde där tills hon var 12. Då träffade mamma pappa så de flyttade till Åsele. 
Eftersom det skiljer ca 12 år mellan mig och Laura är det lite svårt att minnas så mycket då hon flyttade till Lycksele för att börja gymnasiet, BF, när jag var typ 4 eller nåt sånt (orka räkna matte nu)... 
Kring 21 års ålder eller så blev hon tillsammans med Ronnie och efter ett tag gick de vår lilla solstråle Saga, 8 år just nu. Sedan dess.....ja har väl livet rullat på antar jag, ibland framåt och ibland bakåt! hon är lite av en otursnisse men, har klarat sig rätt bra ändå :)

Just nu jobbar hon på ÅIK Kansli som huvudansvarig för fotbollen, eller nåt sånt, hon jobbar även med Aloe Vera på sidan av. Mjaa...hon är väldigt intresserad av inredning och höll mycket på med Scrap-Booking tidigare men...nu verkar hon ha hamnat i stick-träsket oxå :/  ajaj!

Sara Angelica Johansson, fyller 31 år den 18 december 2010. Hon är dotter till Bert-Åke och Ulla som de andra! När hon bara var några veckor gamla fick hon någon slags lunginflammation (om jag minns rätt), vilket är väldigt farligt. Hon låg i sån här...andningssak....rätt länge och hade (vad jag har förstått) hjärtstillestånd ett tag. Detta drabbade hennes huvud och gjorde henne förståndshandikappad. Läkarna hade lite svårt att avgöra hennes sjukdom men kom tillslut fram till att hon hade någon form av Cerebral Pares (CP). Det innebär att hon kan säga enstaka ord men inte hela meningar. Hon kan inte uttala alla bokstäver. Hon går alltid på tå eftersom hälsenan är ihopdragen 24/7. Hon har ingen kontroll över sin högra arm, den står rakt ut ..etc.
När hon var 7 år gammal började hon en special skola där! När hon hade gått ut skolan började hon på ett "jobb" för utvecklingstörda. Hon bor där än idag och har uppsikt dygnet runt av underbar personal. Hon har en liten lägenhet med egna möbler och egen toa. Hon brukar komma och hälsa på oss några gånger per år, och vi hälsar på henne i Lycksele så ofta vi kan!
Hon älskar att lyssna på musik, rita och när man kammar hennes hår! Den bästa ramsan hon kan är; Hit me ost å brö, kattn ä ju dö!! <3

Emma Christina(?) Johansson,
fyllde 27 år den 28 september. Hon är en av de 4 syskonen på pappas sida, alltså också dotter till Ulla. Växte upp i Övik mestadels, även i Åsele. Hon flyttade till oss när hon skulle börja 9an, sen for hon till Lycksele och gick i Lauras fotspår, tog över hennes lägenhet och gick BF. Där bodde hon fram till…två år sedan(?), då flyttade hon tillbaka till Övik, lyckades hitta en pöjk där som hon nu har flyttat ihop med! Woho!
Hon har jobbat inom hemtjänsten för det mesta, tycker dock inte att det är en favorit, men nu jobbar hon med utvecklingsstörda. Det är lätt att känna igen henne för hon är en kopia av mig, fast KORTARE! Oyeah, you heard me! Sanning J Vi har exakt samma smak om allt! Om jag inte visste bättre själv skulle jag kanske tro att vi va tvillingar(a) hoho

Per Åke Kristoffer Johansson,
fyllde 25 år den 13 september. Han är också sin fars son, alltså son till Bert-Åke och Ulla. Han flyttade till oss rätt så tidigt och därför har jag växt upp med den grabben sen småbarns tjockis bena! Han tampades med skolan och med en sjukdom med briljans och gick ut skolan i Åsele. Han valde också att styra näsan till Lycksele fast på någon sorts trä blaha linje! Iallefall så bor han kvar där än idag, lever ungkarlslivet bredvid Maxi! Alltså…egentligen är han ju äldre än mig..men mentalt känner jag mig som storasyster så det händer väldigt många gånger att jag tänker på honom som typ en liten 15 årig grabb som man kan gulla med! Det roligaste jag varit med om var i somras på marknan när både han och jag va redigt packade, och han hittade mig sovandes på min systers trapp, han la sig där med mig och vi låg och skrattade i minst en kvart åt absolut ingenting! Världens bästa brorsa helt enkelt! Hans humor är ju det bästa, och det är helt enkelt att han skrattar åt precis allt! (:


(Therese, Sara, Emma och Krilles mamma Ulla dog tyvärr för några år sedan efter en oväntad sjukdom, likaså Lauras pappa, dock var hon endast 5-6 år vid den tidpunkten.)
Jajamänsan… de va dom de! De bruka dyka upp ett och annat frågetecken…fråga gärna om nåt låter tokigt:)
peaceout!



va heendee?





Jag är liiiiite skraj alltså.....vi får se om 20 min!!! :]
alla håller tummarna!

säg vem är du som har kommit hit



SATAN så snygg bild ja lyckades hitta på skolan server ;)
jag kan lova att den här va en av MÅNGA bilder som ja skratta åt ett bra tag ;p  hahaha
känner att mamma va dålig på att packa ner fika när jag ser rätt avis ut på Martan som äter en Yoggi ;p  hohoho :)

10 - det här hade jag på mig idag.

ska man vänta tills man är naken då ellerr...??  eftersom jag fortfarande har kläder på mig så får jag väl klä av mig då och sen skriva..

Till och börja med;

så hade jag väl det här...eller jag har på mig det just nu! Har som sagt chillat lite på Åsele Centralskola...mitt gamla hem ..[:'(] snyft! Jag hade tänkt slänga av mig det snart så jag uppdaterar nog dethär inlägget efter en stund och visar vad jag har dragit på mig för trasor ;p   hohoho va roligt!!!



Now he's getting a tattoo yeah, he's getting ink done

jag som trodde att jag va smart ;o  men nää tydligen va de fler än jag som hade samma tanke....eller nåt sånt!
Jag klev på bussen på NUS, helt tomt, jag + 2 till på övervåningen...WOHO tänker jag, men näe självklart så kommer en hel jäkla flock som typ springer på bussen vid busstation!!!! KILL ME!!!
FÖRHOPPNINGSVIS så ska alla kliva av i Vännäs eller Bjurholm...förhoppningsvis....
dessutom sitter de en jätteläskig kille snett framför mig som tittar jättekonstigt på mig... :/  han smaskar i sig pommes och dricker typ yoghurt :s  hjääälp!!   
och jag som trodde att jag va smart :(


och förresten, under helgen kommer jag vara i åsele och där är internet lika pissigt som alltid... + jag brukar inte spendera så mycket tid framför "dotan" när jag väl är hemma :}  [naaaw] så jag tänkte såhär,  nu när jag ändå har jättetråkigt på bussen så kan jag ju skriva de kommande inläggen nu åsså ställer jag in tiden varje dag. 
Inläggen kommer alltså komma upp ca 15.30 varje dag, så no worries!!! min otroligt Populära och Otroligt flitigt trafikerade blogg kommer ha fin uppdatering ändå :]  wohoo!


btw...köp INTE denna mascara...SUGER BALLE!!! tackåhej

9 - "Vem skall jag tro på, tro på, tro på när..."

Min tro.... HAHAHAHA, den som gjorde dom här punkterna måste ha varit riktigt trött eller nåt men...ahhh shoot!

Religion
Jag är vad man kallar agnostiker! Till skillnad från ateist (som betyder att man inte tror på någon sorts över makt eller något övernaturligt) så betyder det att man helt enkelt accepterar att det finns olika trosuppfattningar men man väljer att inte ta ställning till någon av dem. Jag tänker alltså inte säga att jag är Kristen eftersom jag inte tror på Gud, därför kan jag inte heller sätta mig in i någon annan religion som innefattar gudar...jag är dock inte satanist, kan vara bra att veta!!!!! ! ! . Jag är agnostiker! Jag tänker inte tro på något förrän det är 100% bevisat! Ödet m.m. är saker som jag blir väldigt nyfiken på, vad det egentligen betyder så jag vill inte säga att jag är ateist för jag vill hålla mina möjligheter öppna! Jag tror ej på gud, MEN, det kan hända att jag vill ändra min åsikt framöver ang andra övernaturliga saker!!!

vad finns det mer..
Jag tror på.....tomten......i dess "spiritual form" (hittade ingen svenskt ord)
Jag tror på.....andar/spöken.....som inte gått över till den andra världen (eller något sånt)
Jag tror på.....Nangijala......jag Väljer att tro på detta eftersom det är en dröm jag har.
Jag tror på.....Bibeln......då det kommer till historiska/existentiella tolkningar i stora drag
Jag tror på.....Kärlek.....som den största kraften i universum!

Ja nånting sånt då.....

8 - Ett ögonblick

(Kul att jag nyss spenderade hela 15 minuter till att skriva ett inlägg...bara för att märka att det inte sparades...så här kommer det igen)

...hmm.... detta blir en utmaning...
de flesta bloggar jag har läst har skrivit om ett minne, det tycker inte jag att ögonblick står för....det är mer...jamen just ett speciellt ögonblick då man kände nåt speciellt eller så....men efter att ha suttit här i en halvtimme och inte kommit på vad jag ska skriva...måste jag väl skriva ett minne då...

Okej, det här är ett par år sedan...rättare sagt många år sedan :) För att ge lite bakgrund ska jag berätta att min bror var inlagd på Barn 3 i Umeå i två månader och under den tiden fick vi bo i en lägenhet Öst på stan, just nedanför svingen. Det var en jättefin lägenhet och vi trivdes jättebra. En dag när jag var ute och lekte på gården så kom det fram en flicka som ville leka, hon bodde mittemot oss där på gården. Hon har ljusbrunt, lockigt hår, hade glasögon och var väldigt skelögd, det är i princip allt jag minns från henne. 

På dagarna brukade vi leka, spela spel, cykla, fika och göra allt sånt som småflickor gör :) en dag när vi var hemma hos henne så såg jag att de hade tagit kort med skolan för de där gratiskartorna låg framme på köksbordet. Jag frågade om jag kunde få ett kort på henne som jag kunde behålla, och hon tog fram en sax och klippte loss ett jättefint kort till mig! Jag såg även att det fanns kort på hennes bror. Han var suuupersöt så jag frågade om jag kunde få ett kort på han oxå, hon sa att han va jättedum men...jag fick ett ändå :) Tyvärr tog vår vistelse slut och vi skiljdes åt utan någon som helst möjlighet till kontakt med varandra!
Jag har kvar dessa kort än idag, de finns välbevarade hemma i ett kassaskrin där de ligger i tryggt förvar! Varje gång vi har varit i Umeå har vi åkt förbi för att bara kika och hålla minnet friskt, det var riktigt underbara 2 månader (för mig och mamma iallafall)!

För den som inte vet resten av historien kanske säger, Awww, va tråkigt att ni var tvungna att skiljas - ja de vare! MEN......ha ha, den som skrattar bäst skrattar sist.... världen är allt bra liten ändå.....
Hösten -08 börjar jag Östra Gymnasiet i Umeå, Friskvård, jag märker dock inte förrän en bra bit in på vårterminen att det finns en tjej i min klass som heter Josefina, det är något som jag känner igen hos henne....nån jag har träffat? knappast! jag har aldrig varit i umeå och umgåtts med människor härifrån! Det var en sak som uppfriskade mitt minne, hon var skelögd! AHAAA säger du nu - precis vad jag tänkte!! DE ÄR JU HOON!!!
Och de vare! Efter att jag frågade henne så fick jag veta att hon hade bott där när hon var liten och hon mindes mig också :)  Det är riktigt kul när man märker hur liten världen är :)  det gillar vi i såna här situationer!!!

det var allt för idag (inatt)  stay cool, in school! peaceout♥


7 - Min bästa vän

spännande! Jag skulle dock vilja ändra rubriken till Min(a) Bästa Vän(ner).
Jag har hellre få riktigt bra vänner än många kompisar!
Jag vågar inte riktigt nämna några namn för jag är rädd att jag glömmer någon (a)

För att man ska kunna göra en riktigt god Umeå-kanelbulle måste man ha rätt ingredienser!
Lina & Vanja är min deg, man kan knåda och banka hur mycket man vill, vi sitter ändå ihop :)
Ester & Amy är som kanel och socker! Två kryddor som alltid följs åt och smakar som bäst med bulldeg!
Och som topping av allt är glada Sofia som alltid är söt och glad :) vår solstråle!

Jag har Många Riktigt bra vänner! Men dom här tjejerna kan jag nog säga nästan vad som helst till :) det är riktiga stjärnor för mig!!


Amy, Lina & Jag. Sommaren 09


Jag, Sofia & Vanja. Skolavslutning -10


Jag, Ester, Lina & Amy. Halloween -10


Sofia, Amy & Ester.  Klassparty -10


Ester, Amy, Jag, Vanja & Lina.  Klassparty -10 ;)

PUSSARRR! peaace♥

6 - Min dag

7.13 Väckarklockan ringer
7.15 Julkalendern; Hotell Gyllene Knorren
7.18 ZzZzZzz....jag somnade om!

9.40 Ooops, aja skit i svenskan...Religion om 10 min!
Kliver upp, går på toa, tvättar av mig, borstar tänderna, klär på mig, sätter upp håret!
9.45 Tar på mig sockar, knyter skorna, tar på mig jackan, packar ner datorn. LINA RINGER!
9.50 "Jag kommer snart!" Stänger dörren och traskar till skolan!
9.55 "Där är du ju!"  Religion B
11.05 LUNCH! Pannkaka - mums!
12.00 PA tid....spelade mest julmusik och spelade Facebook-spel!
13.30 Traskar hem igen...hoppar i sängen och ligger kvar!
14.00 Drar fram smyckes skrinet, byter töjörhänge till en tunnel, byter kulor på tung piercingen.
16.00 Matlagningskurs på skolan!
18.00 käkar mig mätt på förrätter! sen traskar jag hem...
18.45 Julkalendern; Hotell Gyllene Knorren (ser faktiskt hela programmet)
19.00 Duscheeeeeen!!
20.00 Top Model 14
21.00 Svenska Hollywood fruar (sängen)
22.00 Kvinnors hemliga liv (sängen)
JUST NU; Navy CIS, borsta tänder 
SEN;        SOVA!!



peeacee♥


5 - Vad är kärlek?

aah nu kanske du tänker såhär, ahmen du har missat en...
men sanningen är att det enda jag åt i lördags var en french hot dog kl.22.10, och efter deet for jag på krogen med mina venner....och när jag kom hem så gick jag och la mig... det räknas ju som inte så! vi bara hoppar över det helt enkelt ;)

Alltså näe, jag säger såhär kärlek är glädje!
Om du kan skratta tillsammans med någon - så finns det kärlek!
Om det drar i mungiporna när du är med någon - så finns det kärlek!
Om det pirrar i hela kroppen - så finns det kärlek!

med en tjej
med en kille
med din mamma
med din pappa
med ditt/dina syskon
med ditt husdjur


det finns kärlek överallt och det är inget som går att definiera :)

bästa kärleken för mig är mina vänner♥
(bild lånad av amyb)

3 - Mina föräldrar

DÅLIGT AV MIG!!! förlåt!
The easy one.

Min pappa, Bert-Åke Johansson.

Utseende
; Svart, rakt hår, bruna ögon
Född; 1954-04-06
Uppväxt; Svedjan, Åsele
Föräldrar; Valter & Anna-Lisa
Syskon; Gullbritt, Mona, Margaretha & Leif
Barn; Therese 31, Sara31, Emma27, Krille25 & jag18.

Anna-Lisa dog innan jag hann födas, medan Valter dog när jag var ungefär 4år. Tyvärr gick även pappas syster Mona bort för några veckor sen.
However, gick han i en byaskola tillsammans med alla andra bybarn. Man får lite av en bullerby barnen känsla när man får bilder i huvet, riktigt så var det kanske inte...men inte långt ifrån iallafall ;p  
Sen gick han på nån yrkesskola i åsele och....ja jag vet inte hela historien.
Han blev tillsammans med Ulla och de fick 4 barn, de skiljdes efter ett tag och han blev tillsammans med min mamma och tillsammans fick dom MOI :)

Just nu driver han ett eget företag, som i grunden baseras på hans snickeri, där han bygger allt från en altan till fågelholkar. Han renoverar även toaletter, vattenskador, installerar olika saker, rörmokare är han ibland. På vinter halvåret bruka han sälja älghudar och saltsten. Ja, han brukar ta sig an det som behövs, en riktig handy-man!

Hans allra största intresse är att jaga älg, det är hans lyckligaste tid! :)  Därför har vi 2st gråhundar, Dizel och Nikko, som gör sitt bästa för att hjälpa pappa! Fast pappa ser det mest som att han hjälper dom, eftersom det är deras förtjänst :)
..näst efter det kommer nog hans motorcykel som han avgudar! Han skulle dock vilja ha en ny så han funderar på att sälja sin skoter och uppgradera den....man är dock rätt så beroende av skoter ute i vildmarken....

Det bästa med min pappa, är att han är exakt som mig, eller rättare sagt är jag precis som han :) vi är så lika på många sätt, på nästan alla sätt möjliga :)    dessutom är han världens största djurvän! 



Min mamma
, Kerstin Axelsson.
Utseende; Blond, lockigt hår, blå ögon
Född; 1953-12-19
Uppväxt; Åsele, "plassn"
Föräldrar; Adils & Anna-Lisa
Syskon; Barbro
Barn; Laura31, jag18

Anna-Lisa gick bort när jag var ca 6 år gammal och Adils "Acke" gick bort för ca3 år sedan.
Mamma växte upp mitt i centrala Åsele. Eftersom hennes pappa, morfar, var chef på Åsele Kraft så kan man helt enkelt säga att hon kom från en välbärgad familj! Jag skulle nog säga att det är lite mer madicken över det hela, trots att mamma säger att hennes mamma troligtvis levde så.

Efter grundskolan gick hon någon husmor utbildning och var typ barnflicka eller nåt sånt! Hon utbildade sig senare till läkarsekreterare, men det ville hon inte bli. Så hon utbildade sig till förskolelärare,och flyttade till Umeå istället. Under en semester i Spanien blev hon kär och åkte sedan ner för att stanna. Hon bodde i Spanien i ca 5år och fick Laura tillsammans med en spanjor. Pga klimatet så flyttade de tillbaka till Umeå efter några år. 
När hon träffade pappa flyttade hon tillbaka till Åsele och poff sare så fanns jag där :]  hihi
sladdbarn - jatack!

För 2 år sedan började mamma utbilda sig till Spanska lärare (åk 6-9) och jobbar för tillfället med det. Även om det har varit jobbigt så har hon snart avslutat sin utbildning. Hon jobbar även på fritids ibland, kan ju vara kul att variera.

Hennes intresse ligger nog i att sticka och väva. Det tycker hon är jätteroligt....av nån anledning(?).
Hmm....annars är väl jag hennes största intresse ;p  hehehehehe

Det bästa med min mamma är att hon är den snällaste som finns. Hon är omtänksam och skulle ge mig hela världen om hon kunde. Hon skulle ge mig allt även om det betydde att hon själv inte hade någonting kvar. 


peaceout

Min första kärlek

Det är som sagt rätt svårt att bedöma första kärleken.
Ska man berätta om vad man trodde va kärlek, när man var kär för första gången (på riktigt!), eller kanske en kärlek till sitt första djur? Hmm....

Ojoj, jag vet inte vad jag ska säga här egentligen. Ehhmm...tekniskt sett hade jag min första crush när jag var 5 år. Då var jag kär i en kille som gick på min avdelning, Kristoffer Lidgren (numera Eklund). Han flyttade dock till Umeå när vi skulle börja årskurs 1 (sadface), så jag fick leta mig någon ny :) Det fick bli en supersöt blondie som gick på min avdelning, han var jag faktiskt ihop med hela 1an och hela 2an.....(möjligt att vi gjorde slut en dag eller så, men av och på i ca 2år) Efter det så kan jag nog säga att jag bytte killar lite fram och tillbaka sådär...  
Fram till årskurs 6 då jag inledde mitt första "riktiga" förhållande, det första förhållandet då jag var kär på riktigt. Dock var jag otroligt dumdristig på den tiden så, det varade bara i ca 9 månader eller något liknande. Sen hade jag två till under årskurs 8. Blev dock singel rätt fort igen och var det fram till vårterminen i 1an, då jag hade mitt första "mogna" förhållande där jag faktiskt visste vad orden "jag älskar dig" betydde... (sadface igen tyvärr) efter 8 månader blev det rött ljus där också, men som tur var är vi goda vänner :)

Ja...det var väl egentligen hela mitt lovelife i korta drag, hahaha!
Vi ska nog inte gå in på djupet för....ja.....jag har som sagt inte bara en dagbok fullkladdad med killar, det vet mina vänner som älskar att läsa dessa ;p

Som sagt det är svårt att definiera sin första kärlek, jag kan själv säga att jag inte visste vad kärlek var förrän jag hade förlorat den och....är väl fortfarande på jakt efter my true love.... he he.

Min kärlek till djur är enorm och vi har alltid haft hundar :) 
Först hade vi en norrbottenspets vid namn Rulle, sedan en till Ruff. Men pappa ville jaga älg så han köpte världens största gosebjörn Kito. Tyvärr är alla dessa underbara själar i himlen...jag saknar dom oerhört men, som tur var har jag den här snyggingen Dizel och en annan tjockis vid namn Nikko kvar :) dom är ögonstenar, särskilt min lilla bebis Nikko som är världens snyggaste hund! jag lovar om han var människa så skulle ha va en riktig goding ;p  ....Dizel skulle nog mer vara typ en datanörd eller ett emo men...söt ändå :) ♥

Come on now, it's christmas time

hahaha, just nu har jag Foto, Film & Text.... vår lärare går igenom hur man filmar.
Hon ställde frågan;
Mango: Malin, vad händer när man zoomar in?
Malin: eehhh....hur menar du då?
Mango: kommer du nära eller långt ifrån?
Malin: eehhh... nära! (?)
Mango: jaaa bra :) det är inte alla som vet det!

sen säger hon
Mango: Malin, vad är ett annat ord för budskap i filmvärlden?
Malin: eehhh...ingen aning?
Mango: jo de här kan ni
Alla: neeej!
Mango: det heter premiss!

lite kul att hon ibland tror att vi är jättedumma och inte vet hur zoom fungerar, sen är vi jättesmarta och vet precis vad det andra heter ;p hoho

Om mig

Hej.

Fakta om mig;
Mitt fullständiga namn är Fanny Elvira Johansson. (okeej...jag har egentligen ett andra namn till men, det kan jag bara säga i garderoben). ha ha. Mina syskon hade olika förslag på vad jag skulle heta (victoria m.m.) men när dom fick veta att jag skulle heta Fanny så började dom gråta, dom tyckte de va så fult.....KUL!
Jag är född den 24 januari, 20.45 om jag inte minns helt galet fel. Så jag är alltså 18 år gammal(snart 19). Jag går sista året på Friskvårdsprogrammet på Östra Gymnasiet i Umeå, och nej det är inte en neger skola även om det finns en hel del icke-födda-i-sverige-människor där.


Bakgrund;
Jag är född och uppväxt i Åsele, byn som gud glömde, med en befolkningsmängd på ca 3400 pers i kommunen. Där bor även min kära mor Kerstin Axelsson och Bert-Åke Johansson, i en liten by som heter Svedjan, 2,5 mil sydost om Åsele. Jag har 5 syskon, 3 systrar och en bror på pappas sida, en syster på mammas sida.
Dagiset jag gick på när jag var liten hette Villan, det var uppdelat i två avdelningar, när jag var pytteliten gick jag på Smulan med fick gå över till Skorpan när jag blev lite äldre :) När jag var 6 år började jag såklart 6-års på Åsele Centralskola, och där gick jag på avdelningen Meteoren. (andra avdelningar var Raketen och Kometen) När jag skulle börja 3an blandades vi till 2 klasser, jag började i 3b :) (skulle egentligen gå i a men jag hade min bästa kompis i b klassen så mamma ordnade så att jag fick byta med en annan) Jag gick i samma klass till årskurs 9.

5 saker jag älskar;
Glass
Ketcup
Min säng
Fotografera
Musik

4 saker jag hatar;
Ormar
Felstavningar (sakt/sagt, enda/ända, hellre/hällre, sett/sätt, släkt/släckt m.m.)
Människor som tuggar med öppen mun, det är ohyfsat
Att bli skrämd

3 dåliga vanor;
Lämnar kläder där jag tar av mig dom
Rättar andras grammatik omedvetet
Gnisslar tänder i sömnen

2 onödigt vetande;
Skostorlek 36, (5,5....23cm)
Min lilltå är vriden så jag går egentligen på "utsidan" av den

Number One Awesome;
Jag älskar sjukhus, jag känner mig hemma där och skulle gärna bryta nåt (har aldrig gjort de heller förresten)



Tomorrow;  Min första kärlek

destination unknown

hej alla barn nu äre barnprogram!
titta vad farbror frej tar fram (Y)


shuubree, va händer jaO?
på psykologin satt Sofia och skrev ett inlägg...tydligen nånting som "alla" gör inom bloggvärlden...he he.
sååå det går iallafall ut på att jag under den här månaden ska skriva ett inlägg om dagen om dessa ämnen;

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Eftersom det är första december idag så tänkte jag slänga in det där första inlägget OM MIG typ..nån gång idag ;) så det är bara att hålla utkik så kommer det upp något intressant varje dag ;p  he he


Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0